Életmód tanácsok

 

 

 

 

Érdemes megszívlelni, Életmód tanácsok

(ez a honlap szerkesztőjének egy szubjektív összefoglalása a sok helyen olvasottak alapján)

 

 

Tapasztalat és következtetés: Az emberek egyre hosszabb ideig élnek és meg van az esély, hogy hosszabb ideig egészségesen éljenek.

 

Érdemes megszívlelni a következőket, amelyek figyelembevétele, betartása késleltetheti a fiatalság múlását, a biológiai szervezetünk „elhasználódását”, segítheti életünk aktív megélését:

 

1. Törekedjünk reális, elérhető anyagi biztonságra, tudjunk BOLDOGOK lenni.

2. Legyen átgondolt, részleteiben is megfogalmazott, másokkal egyeztetett ÉRTÉKRENDÜNK a jóllét (meg a jólét) elérése érdekében.

3. Folyamatosan tűzzünk ki célokat, legyünk reálisak önértékelésünkben, alkalmazkodóképességünkben, legyen önbecsülésünk. Ne panaszkodjunk.

4. Figyeljünk oda, hogy MINÉL TOVÁBB megőrizzük mentális, lelki és fiziológiai egészségünket. Igyekezzünk pozitívan hozzáállni a történetekhez.

5. Törekedjünk jó fizikai megjelenésre, legyen humorérzékünk.

6. Minél tovább igyekezzünk a fiatal korunkban meglevő jó kondíciónkat megtartani. Élvezzük a mértékletes táplálkozást.

7. Ha lehet minél tovább sportoljunk, mozogjunk. Törekedjünk pihentető alvásra.

8. Törekedjünk arra, hogy minél tovább fenntartsuk „önellátásunkat” és legyünk együttműködők közvetlen közösségünk tagjaival.

9. Legyen jó családi és generációk közötti kapcsolatunk. Amikor lehetőségünk van rá, végezzünk szociális, közösségi, szabadidős tevékenységeket.

10. Keressünk új élményeket, ingereket. Legyünk folyamatosan érdeklődők az új dolgok, jelenségek, technológiák, különösen az infokommunikáció eszközei iránt. Igyekezzünk mindig megismerni új dolgokat.

 

Pécs, 2022. augusztus

dr. Német Béla

 

 

Vissza a Honlap KAPCSOLÓK oldalra