Jó hangulatú Nőnapi Bált tartottunk

 

 

 

2024. március 16-án 16 órai kezdettel a Slyven Rendezvényközpontban tartotta a Nyugdíjasok Egyesülete Nőnapi Bálját. Ezt most is Tomics János szervezte, mint ahogy már több mint harminc éve. Évente négy alkalommal hozza össze „kortársainkat” táncos, zenés összejövetelekre.

 

A 200 körüli vendég számára most is csak a nagyterem volt elég tágas. A Slyven Étterem nagy előnye, hogy Pécs város megközelíthető központjában van, és számunkra azért is jól ismert ez a hely, mert a volt toronyház „területe” mellett található.

 

 

 

 

A vendégek asztalait az étteremben most úgy helyezték el, hogy engedjenek kellő teret arra, hogy lehessen hol táncra perdülni.

 

 

A hangulat megteremtéséhez a két fős zenekar szolgáltatta a zenét. Ők részben régi dalokkal és mulatós zenével készültek az estére.

Az est kezdeteként János, március 8-hoz képest kissé megkésve, köszöntötte társaságunk hölgy tagjait.

 

 

 

Öt órakor jött a kedves műsor. Ismét fellépett körünkben Hunyadi Máté a Kodály Gimnázium 12. A osztályos tanulója operett slágerekkel.

 

Műsorában most is legnépszerűbb operettszerzőink dalai szerepeltek. Közöttük is Kálmán Imre Csárdáskirálynőjéből hallottuk a legtöbb dalt (Ha a címeket beírjuk a Google keresőjébe, felcsendülhetnek ezek a dalok népszerű előadóktól):

 

Kálmán Imre: Csárdáskirálynő

Álom, álom édes álom

Jaj, cica eszem azt a csöpp kis szád.

Zajt ne üss kicsi lány, idesüss

Nem él jobban Kínában sem a kínai császár

Fényes Szabolcs, Szirmai Albet: Mágnás Miska:

Cintányéros cudar világ

Huszka Jenő:

Bob herceg: Londonban, hej,

Erzsébet: Délibábos Hortobágyon

 

Hunyadi Máté a Kodály Gimnázium 12/A osztályos tanulója, mint bonvivan, operett hősszerelmes.

 

A hallgatóság most kicsit lassabban „jött lendületbe”, mint szilveszterkor, de a harmadik-negyedik dal után a közönség már együtt énekelték az operett dalokat az énekessel, majd fergeteges tapssal kísérte Kálmán Imre, Fényes Szabolcs temperamentumos zenéjét. Hölgyeink közül nagyon sokan körbe fogták Mátét és jól megtáncoltatták.

 

Fiatal operett énekesünk a zenekarunk kíséretében újabb szerzeményeket is énekelt. Ezek közül a legnépszerűbb volt Máté Péter, S. Nagy István 40 ével ezelőtti Reptér(1971) című slágere, amit akkor és azóta is Korda György előadásában ismerünk (https://www.youtube.com/watch?v=wDQ6pU5re-0).

 

Máté, érettségi után ének és történelem tanári szakon szeretné tanulmányait folytatni. Ehhez sok sikert kívánunk.

 

 

 

A műsor után, hat órakor jött a vacsora. Három összeállításból lehetett választani. Az egyik vacsora cigánypecsenye, rizs, céklasaláta a másik rántott csirkemell, petrezselymes burgonya, savanyúság és a szervezők gondoltak harmadikként a „szerényebb étkűekre is”: rántott gomba, rántott sajt, rizs, tartármártás.

 

 

 

 

Ezután ismét a vendégeké volt a táncparkett, amit csak nagyon nehezen akartak záráskor elhagyni. Összegezve, a „meglepetéssel” nagyon fiatalossá tett műsor, lendületességével élményt nyújtott. Ennek tapasztalatait jó lesz kamatoztatni a jövőben is.

 

 

Vissza a Honlap KAPCSOLÓK oldalra