Amit a Nyugdíjbiztosításról érdemes tudni

 

 

Melyik a legjobb nyugdíj előtakarékosság?

https://nyugdijbiztositas.com/nyugdijbiztositasok/

 

Az emberek kedvenc nyugdíj megtakarítása: a nyugdíjbiztosítás

2014 óta több mint 350.000 nyugdíjbiztosítást kötöttek itthon. Több egy főre jutó megtakarítás gyűlt össze nyugdíjbiztosításokkal, mint a 20 éve létező önkéntes nyugdíjpénztárak esetében. Hogy mi lehet a népszerűségének az oka?

 

5 olyan tényező van, amelyben nehéz versenyre kelni a nyugdíjbiztosításokkal:

1. Megvéd a nyugdíjkorhatár emelésétől.

Sem az önkéntes nyugdíjpénztár, sem a NYESZ nem független a mindenkori nyugdíjkorhatártól.

Egyedül a nyugdíjbiztosítással férsz hozzá biztosan a pénzedhez 65 éves korodban, mert csak ez a nyugdíj megtakarítási típus tart a szerződéskötéskori nyugdíjkorhatárig. A másik kettő az aktuális nyugdíjkorhatárig tart, ami bármikor változhat…..

 

2. Évente akár 130.000 Ft-tal többet ér!

Mivel az állam nem tudja fenntartani a nyugdíjrendszert, ezért adójóváírással támogatja a nyugdíj-előtakarékosságot. Minden nyugdíjbiztosításra így az éves megtakarított összeg 20%-a, de maximum évi 130.000 Ft adójóváírás visszaigényelhető az SZJA-ból, azaz ennyi pénzt ajándékba kapunk évente.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Egy havi 30.000 Ft-tal indított nyugdíjbiztosításba valójában Havi 36.000 Ft kerül, amelyből az a +6.000 Ft a visszaigényelt SZJA!

 

3. Nem csak nyugdíjkor fizet.

A nyugdíjkorhatár elérésén kívül legalább 40%-os rokkantság és halál esetén a nyugdíjbiztosítás fizetni fog neked vagy a szerződésben megjelölt kedvezményezettnek, ráadásul hagyatéki eljáráson kívül 2 héten belül kiutalják. Erre semmi más nem képes.

 

4. Független az államtól.

A nyugdíjbiztosítás piaci biztosítótársaságoknál érhető el, amelyek 150-200 éve stabilan működnek. Nem kell félnünk így olyan államosítástól, amelyet a magánnyugdíjpénztári rendszernél tapasztalhattunk. A pénz a biztosítóban még a banknál is nagyobb biztonságban van.

 

5. A banki kamatok többszörösét hozhatja

A nyugdíjbiztosításokkal nem vagyunk belekényszerítve a magyar állampapírba, így olyan külföldi értékpapírokba is fektethetünk, ami független az inflációtól és a magyar gazdaságtól. Ezáltal a hazai banki kamatok többszörösét is elérhetjük, ráadásul ehhez nem kell különösebben értenünk hozzá, mert a pénzt profi alapkezelők forgatják.

 

Több mint 50-féle nyugdíj-előtakarékosságot kínálnak a pénzintézetek, ebből 33 nyugdíjbiztosítás. Mindegyikre jár a 20%-os adóvisszatérítés, de ezen túl olyan súlyos különbségek vannak ezek között, mint ha autót vennél.

  • Eltérés a költségekben,
  • Eltérés az elérhető hozamokban,
  • Eltérés a szüneteltetési lehetőségben
  • és eltérés a bónuszokban.

Ha egy havi 25.000 Ft-os nyugdíjbiztosítást nézel, akkor egy rossz választással akár 5 milliót bukhatsz, de egy közepessel is 3 millióval kevesebb pénzed gyűlhet majd össze a nyugdíjadra.

 

Vissza a Honlap KAPCSOLÓK oldalra