Járjunk otthon színházba

 

 

 

Régebben megvettük bérletünket, vagy egy alkalomra jegyünket a színházba, hangversenyre. Szépen felöltöztünk és (általában) este 7 óra előtt megérkeztünk a teátrumba. Legtöbbször három felvonásban tekintettük meg földszintről, vagy elegánsabban páholyból az előadást.

 

Az internet „útján” ez is jelentősen megváltozik. Javasoljuk azonban, hogy „MENJÜNK SZÍNHÁZBA, OPERÁBA, KONCERTEKRE”. Még ha otthon is nézünk meg egy-egy darabot, adjuk meg ennek a módját. Hívjunk meg egy-két ismerőst, hívjuk meg gyerekeinket, különösen unokáinkat. Nézzük meg a felvonásokat megszakítás nélkül. Vacsoránkat se együk meg közben. Szünetet is tartsunk úgy 10 percig.

 

Az internet segítségével még fel is készülhetünk az előadásokra azzal, hogy utánanézünk annak, a szerző mikor írta művét, a zenét mikor komponálta és milyen társadalmi kérdésekre próbált ezzel válaszolni.

 

Színházban, ha tetszettek a darabok, (amit főleg a felvonások végén) jól megtapsoltuk, a darab végén pedig gyakran hosszan tartó ütemes tapssal köszöntük meg a színészek, zenészek jó játékát. Ha nem okoz ez zavart számunkra és társaságunknak, ezt otthon is tegyük meg.

 

Jelentős számú színdarabra, operára, hangversenyekre teszünk javaslatot a következőkben. Az itt javasolt színdarabok általában régi klasszikusok, legendás előadások kiváló színészekkel.

 

Ha további szabadon elérhető internetes színházi-, operaelőadásról, hangversenyről, koncertről tudsz, írd meg annak elérhetőségét (kérjük, írjál rövid ismertetőt is róla) a következő e-mail címre, elérhetővé tesszük mindenki számára. Ehhez szeretne segítséget nyújtani az itt következő „kigyűjtés”, ajánlás:

 

dr. Német Béla a honlap szerkesztője (drnemetbela@gmail.com)

 

 

 

 

Színházi előadások online

https://www.youtube.com/playlist?list=PL7WCLuDmshCTPvfwg2I17ooqifPjLE3z7

 

Folyamatos ingyenes közvetítések és korlátlanul elérhető színházi előadások, koncertek

https://papageno.hu/intermezzo/2020/03/folyamatos-ingyenes-kozvetitesek-es-korlatlanul-elerheto-szinhazi-eloadasok-es-koncertek/

·                Egyszeri színházi és/vagy koncertközvetítések ide kattintva.

·                Itt találtok ingyenesen elérhető könyveket

·                A virtuális kiállítások listája itt található

·                Budapest múzeumait itt barangolhatjátok be.

·                Ha filmet néznétek, ide érdemes kattintani.

·                Családi programot itt találhattok .

 

Színházi vagy koncertközvetítés (itt gyűjtünk, folyamatosan frissítve),

Ingyenesen elérhető könyvek (itt találnak),

Múzeumi bejárások (itt található a virtuális kiállítások listája),

 

 

Vissza a Honlap KAPCSOLÓK oldalra