Rendezvényeink, kirándulásaink a közeljövőben

 

Idősek, fiatalok együtt ismerkednek az infokommunikációval

A Nyugdíjasok Egyesülete és az Élménylelő Ifjúsági Egyesület több pécsi középiskola diákjaival együtt szervezi az ezt kurzust. Az internet, online területén megszerezhető tudás elsajátításának érzelmileg egy új módszere ez. Ennek lényege, hogy a középiskolás korú „tanító” és az idős „diák” együtt ismerkedik az okostelefonnal, a személyi számítógéppel és ezek „szolgálatásaival”.

 

2022 tavaszán már megszerveztünk egy ilyen kurzust. Annak tematikájára és eredményeire kapcsolva lehet a kezdeti próbálkozásokról tájékozódni. Egy ilyen programot egyébként a Telekom kezdeményezett „Legyél te is MOST generációs” felhívás keretében (https://legyelteis.hu/most_generacios/).

 

A szervezés október folyamán zajlik. Jelentkezni lehet a következő címeken: drnemetbela@gmail.com; tasnadizsofia@gmail.com;  nyugegy@gmail.com; lovak.ibolya@gmail.com. Honlapunkon pedig folyamatosan adunk tájékoztatást.

 

Idősek karácsonya a Nyugdíjasok Egyesületében

 

2022. december 15-én 14 órai kezdettel kerül sor az Apáczai Művelődési Házban egy karácsony köszöntő műsoros összejövetelre. Fellép a Daniel Speer Brass Band (http://www.dsb.hu/ ), az Assonantia Női Kar, valamint előadók énekkel és versmondással.

(Meghívó)

ADVENT ZÁGRÁBBAN „Európa legszebb karácsonyi vására”

 

2022. december 16-án az Utazási Klub egynapos programot szervez autóbusszal Zágrábba. A város nevezetességeinek megtekintésén túl (felsőváros, piactér, alsóváros,) tervbe van véve egy „elmerülés” az adventi vásárban. Az út költsége a jelentkezők számától függ. A zágrábi karácsonyi vásár honlapja: https://www.adventzagreb.hr

 

(További részletek az útról)

Előszilveszteri bál

 

2022. december 30-ára 16 órai kezdettel Egyesületünk Előszilveszteri bált szervez a Slyven Étterembe. Három menüből lehet választani. Ennek költsége 3.400 Ft. Jegyeket az egyesület irodájában lehet megvásárolni december 14-ig. Ezt követően Tomics Jánosnál válthatók vacsorajegyek december 24-ig.

 

(További részletek itt olvashatók)

 

Vissza a Honlap KAPCSOLÓK oldalra