A Nyugdíjasok Egyesületén belül működő Klubok

 

Belügyi Szervek Nyugdíjas Tánccsoportja

 

 

Vezetője: Bodnár Lászlóné

https://www.facebook.com/laszlone.bodnar.3

E-mail: danoskata@citromail.hu

Vezető helyettes: Bosnyák Anikó

E-mail: bosnyak.ac@gmail.com

Tel.: 06-20-514-1412

Cím: 7622 Pécs, Vargha Damján u. 1

Klubnap: Hétfő: 9-11 óráig

 

 

 

A Belügyi Szervek baranya megyei Nyugdíjas Klubja 25 éves múltra tekint vissza. Jelenleg közel 140 fős a tagság, összetétele vegyes, főképp a hivatásos vagy polgári állományból nyugdíjba vonultakból és az ő hozzátartozóikból áll. Működésünkhöz a legtöbb anyagi és tárgyi támogatást a Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapjuk.

 

A klub alapvetően a tagok szabadidejét igyekszik tartalmas, érdekes, és tanulságos programokkal kitölteni. Igen fontos az idős, beteg nyugdíjasaink „szociális gondozása”, melynek keretében felvesszük, és tartjuk velük a kapcsolatot, felkeressük őket, szükség esetén segítséget is próbálunk nyújtani nekik.

 

 

Tánccsoport a Tanuló Város fesztiválon. Pécs, Széchenyi tér, 2021. szeptember 25.

 

 

A legnépszerűbb szórakozási lehetőség a tagság számára a havonta megrendezett táncos összejövetel. Az elmúlt öt évben több mint 45 alkalommal vigadhattak tagjaink évadnyitó, majális, juniális, szüreti, farsangi, karácsonyi, szilveszteri báljainkon, átlagosan 80-90 fős vendégsereggel.

 

Igen népszerűek a hosszabb-rövidebb időtartamú kirándulások. Húsz körüli egynapos túrát szerveztünk már eddig. Klubunk jelenleg két nyugdíjas egyesülettel, a kaposvárival és a szederkényivel tart élő kapcsolatot.

 

A klub egyik legismertebb és legtöbbször „fellépő” közössége a 12 fős kultúrcsoport, amely táncbemutatóval immár 15 éve jelenik meg a városi, a belügyi és a klub rendezvényeken műsorral. A tánccsoport fellép helyi és más települések programjain, versenyeken, fesztiválokon (pl. Szépkorúak Tavaszi Fesztiválja), ahonnan szép díjakat, jó helyezéseket hoznak haza

 

Vissza a Klubjaink kapcsolóra