A Nyugdíjasok Egyesületén belül működő Klubok

 

 

ORCHIDEA Nyugdíjas Egyesület

 

 

Klub elnöke: Nemes Józsefné

Titkár: Gyarmati Lászlóné

Tel: 06-20/932-5757

E-mail: rozika048@gmail.com

 

Klubfoglalkozások helyszíne: 7682 Bükkösd, Kossuth Lajos út 80

Klubfoglalkozások időpontja: havonta egy alkalommal

Tagfelvétel: van

 

 

 

 

Egyesületünk elődje 2020. február 9-én alakult. 2010 óta, mint Esthajnal Nyugdíjas Klub működött. 2019-ben új vezetősége lett Bükkösdnek. Ekkor új egyesületi formát hoztunk létre, az ORCHIDEA Nyugdíjas Egyesületet. Tevékenységi körünk: Hagyományápolás, német-sváb- magyar- roma táncok és énekek ismerete, megőrzése.

Havonta egy alkalommal van taggyűlésünk. Saját klubhelységet alakítottunk ki, amit saját erőből rendeztünk be, így vált nagyon széppé, szeretünk ott lenni. A legidősebb tagtársuk 86, a legfiatalabb 50 éves. Vannak pártoló tagok, akik segítenek, és részt vesznek a szervezett rendezvényeken. Jó az együttműködés az önkormányzattal, és a polgármesterükkel is. Kapcsolatban vagyunk a Német Nemzetiségi Önkormányzattal és a Roma Önkormányzattal is. Kapcsolatunk folyamatos az óvodával és az iskolával is. 2021-ben öt alkalommal rendeztünk gyűjtést a rászorulók részére. Szeretetben élünk, ahol kell segítség, megyünk.

Fontos feladatunknak tartjuk a nemzeti ünnepek megtartását (március 15., augusztus 20., október 23.).  Ezeken a napokon felkeressük a falu területén levő emlékhelyeket és műsorral, koszorúzással emlékezünk meg ezen napon korábban történtekről. November 1.-én Mindenszentek ünnepén felkeressük a kálváriát, ahol a szent sírnál énekelve és imával gondolunk az elhunytakra.

Részt veszünk a falu egyéb rendezvényein (búcsú, falunap, nőnap, svábbál stb.) műsorral is. A környező települések közül 2021-ben Dinnyeberkiben a szabadtéri színpadon nagy sikerrel szerepeltünk 2022. február 11-én (Testedben laksz, ez a vágyó nőd címmel) egészségnapot szerveztünk.

2022. március 19-ére szerveztük meg hagyományőrző rendezvényünket a „Bölcsőtől a koporsóig” címmel a Bükkösd Kultúrházban. A műsorban a következő együttesek szerepeltek: Bátai néptáncegyüttes, Roma néptáncegyüttes, Sváb-német dalkör tánc, Óvodások német műsora. A műsor után került sor a közös vacsorára.

Együttműködünk a többi civil szervezettel: Nők Bükkösdért, Polgárőrség Egyesülettel.

 

 

Vissza a Klubjaink oldalra