A Nyugdíjasok Egyesületén belül működő Klubok

 

Pécsudvardi Nyugdíjas Klub

 

 

Elnöke Újhelyiné Ágnes,

Helyettese Gajdacsiné Éva

Tel.: 06-70/365-3565

e-mail: galagnes48@gmail.com

 

 

 

Több mint tíz éve működik a faluban a nyugdíjasklub, de a jelenlegi, új felállásában 2018-tól létezik. 2017. év végén örökre elköszönt a klubtól Hadfi Lajosné, Annuska, az addigi klubvezető. 2018 januártól alakult meg az új Pécsudvardi Nyugdíjas klub. Megalakulásakor 15 főt számlált a klub, ami mára 22 főre emelkedett. Folyamatos ,,toborzunk” új tagokat. Az önkormányzat is minden évben támogatja klubot. Ebből finanszírozzuk a különböző rendezvényeinket, kirándulásainkat.

 

A teljesség igénye nélkül programjainkból: Voltunk már különböző gyógyfürdőkben, Harkányban, Szigetváron. A Duna Dráva nemzeti park munkatársa, Pallos Rózsa Anita ismertetett meg bennünket a gyógyfüvekkel, a teákkal és a krémekkel, egy kóstolóval egybekötött igen hangulatos előadás keretében. Mohácson meglátogattuk a Busóudvard, és megkóstoltuk a ,,köcsögös babot” is. Kirándultunk Tihanyba. Megcsodáltuk az Apátságot, a levendula táblákat, megfürödtünk a Balatonban.

 

Kéthetente tartunk klubnapot, amelyen általában a tagság többsége részt vesz. Minden fél évben születésnapi bulit tart a klub. Nyáron az év első felében születetteket, decemberben pedig az év második felében születetteket gratulálják meg a tagok. Minden csütörtökön a tagság egy része részt vesz a Lesnik Anita (https://www.facebook.com/lesnika ) által szervezett és tartott Örömtáncon.

 

Jártunk Szabadkán, nemcsak bevásárolni, hanem megcsodálhattuk Szabadka legnagyobb és legszebb, ámulatba ejtő épületét a Városházát kívül, belül. Szonja nevű idegenvezető segítségével pedig mindent meg tudtunk erről az impozáns létesítményről. Legutóbb a Nyugdíjas Klub egy kultúrára éhes csapata a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben látható Munkácsy-kiállítást nézte meg, és a koronázás ékszerek másolatát.

 

 

Vissza a Klubjaink kapcsolóra