A Nyugdíjasok Egyesületén belül működő Klubok

 

Postás-Távközlési Nyugdíjas Klub

 

 

Vezető: Barhóné Szabó Anna

Tel: 30-266-2248

E-mail: szaboanna0907@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/anna.szabo.5855

 

Klubfoglalkozások helyszíne: 7627 Pécs, Diósi út 51. (Magyar Posta Pécsi Igazgatóság)

Klubfoglalkozások időpontja: minden héten keddenként

Tagfelvétel: Van, nyugdíjas postai és távközlési dolgozók részére

 

 

 

Az „én botanikus kertem” a Postás–Távközlési Nyugdíjas Klub. Kedvenc növényeim a klub nyugdíjasai, létemhez tartozik őket nevelgetni, öntözni, megnevettetni, öltöztetni, mosolyogni, ha kell: felkarolni. Remélem, még sokáig gyönyörködhetek az én kis füvészkertemben, és nevelgethetem minden egyes gyökerét, ágát, levelét és virágát. A legifjabb hajtásom 65, kőrózsám 87 éves. Az „én botanikus kertem” egy térkép, melyben benne van az ÉLET! Szeretettel meghívlak téged is, hogy megcsodálhasd az én kis csodálatos füvész-művész kertemet.

 

Üvegházi növénygyűjteményem megtekinthető a Diósi úton, ahol heti rendszerességgel összejövetelt tartunk, átbeszéljük az elmúlt napok eseményeit, elmeséljük élményeinket egymásnak. Vendégeket hívunk, akik előadást tartanak, ilyenkor az én növényeim tudományos szemmel nézik az előadókat, hallgatva azok ismeretterjesztő mondatait. Megemlékezünk ünnepeinkről, és mindazon növénytársainkról, akik akaratunk ellenére kiszáradtak. Helyettük új növényeket ültetünk a mi kicsinyke, ám annál sokkal gazdagabb kertünkbe.

 

„Botanikus kertemet” négy évvel ezelőtt örököltem. Füvészkertemben sok ismerős növénygyűjtemény található, melyeket szeretek öntözni, simogatni, beszélni hozzájuk. A szabadtéri növényeimet több alkalommal elviszem magammal az ország különböző pontjára, ahol megcsodálhatják a városok, falvak látványosságait, érdekességeit. Mindig visszamosolyognak rám kirándulásainkon, boldogan és vidáman nézelődnek, kattogtatva fényképezőgépüket. Ilyenkor előjönnek a régi emlékek, melyeket megosztanak egymással és velem.

 

 

Vissza a Klubjaink kapcsolóra