A Nyugdíjasok Egyesülete Szenior Teniszklubjának tagjai számára méltó környezetet alakítottak ki a sportolás és a kellemes időtöltés számára

 

 

 

A Nyugdíjasok Egyesületének Szenior Teniszklubja 1994 óta működik Pécsen a PÉTÁV központi épületének közelében a Péchy Blanka tér keleti részén. A klub tagjai sportos, fiatalabb és szépkorú nyugdíjasok. Az alaptevékenységet jelentő tenisz mellett még az asztalitenisz, darts, pétanque, tarokk és túra szakosztály is működik. A tagság nem kötelezi el magát egy-egy sportágnál, hanem alkalmanként, kedve szerint részt vesz bármely más „sportágban” is és meglátogatják a Nyugdíjas Egyesület központi rendezvényeit is.

 

A „Szenior Teniszklub” által használt, a Péchy Blanka téren lévő pálya a közel 30 éves igénybevétel alatt meglehetősen elhasználódott. Erről olvashatunk leírást egy korábbi pályázatban is https://nyugegy.hu/2-4-7-DDC%20pályázat-2022.pdf. A pálya „rendbetételére” a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatától már 2019-ben sikerült kapni 350 ezer forintot.

 

 

 

2022-ben a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Népjóléti és Sport Bizottsága) a pécsi székhellyel vagy telephellyel rendelkező, Pécs városában sporttevékenységet folytató sportszervezetek számára a sporttevékenységük támogatása céljából írt ki pályázatot, amelyen sikerült egy millió forint támogatást elnyerni (https://www.psnzrt.hu/category/palyazat/ ).

 

 

 

 

A PSN pénzügyi támogatásához járult hozzá a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. és a BIOKOM Nonprofit Kft. természetbeni támogatása, és önerőként a klubtagok ~600 önkéntes munkaórája. Mindezen együttműködéssel megvalósult a klubtagok régi vágya, a teniszpályát és környezetét sikerült kellemes, sportolásra és nyugodt időtöltésre alkalmas hellyé, környezetté alakítani.

 

A munkálatok során új kerítés készült, új burkolatot kapott a pálya, áthelyezték az öltöző konténert, kialakítottak egy kellemes pihenő helyet, bokrokat, füvet, virágokat ültettek.

 

 

 

Szenior Teniszklub „központi épülete”

„Nézőtér” és pihenő hely

Nagy fák között a pálya. Vegyespáros

„Szervára várva”

 

 

 

A klub tagjai egy majális keretében vették birtokba a megújult létesítményt. Június 21-én került sor a hivatalos átadási ünnepségre, melyen Czoller Ernő klubvezető megköszönte a támogatásokat. Pécs Megyei Jogú Város képviseletében Nyőgéri Lajos alpolgármester, valamint Vida János a PÉTÁV igazgatója, Meixner Barna a BIOKOM igazgatója és Molnár Ferenc a Nyugdíjasok Egyesülete elnöke méltatta az elvégzett munkát és minden sportolni szerető klubtagnak jó egészséget kívántak.

 

 

Vissza a Honlap KAPCSOLÓK oldalra