Nyugdíjasok Egyesülete

ahol az évek életre kelnek

Pécsudvardi Nyugdíjas Klub

A tihanyi levendulamezőnél...


Több mint tíz éve működik a faluban a nyugdíjasklub, de a jelenlegi, új felállásában 2018-tól létezik. 2017. év végén örökre elköszönt a klubtól Hadfi Lajosné, Annuska, az addigi klubvezető, (Nyugodjék békében) és 2018 januártól alakult meg az új Pécsudvardi Nyugdíjas klub.

Elnöke Újhelyiné Ágnes, helyettese Gajdacsiné Éva, és a gazdaságis Bánátiné Csöpi lett.

Megalakulásakor 15 főt számlált a klub, ami mára 22 főre emelkedett.

A későbbiekben remélem ez a szám nőni fog, a folyamatos ,,toborzásunk” segítésével.

A tagság díj 200 Ft/hó. Az önkormányzat is minden évben támogatja klubot. Ebből a pénzösszegből finanszírozzuk a különböző rendezvényeinket, kirándulásainkat.

A teljesség igénye nélkül programjainkból: Voltunk már különböző gyógyfürdőkben, Harkányban, Szigetváron. Mohácson meglátogattuk a Busóudvard, és megkóstoltuk a ,,köcsögös babot” is. Kirándultunk Tihanyba. Megcsodáltuk az Apátságot, a levendula táblákat, megfürödtünk a Balatonban. Megfizethető áron az igen jó lángost ettünk ott és meóztuk is le.

Jártunk Szabadkán, nemcsak bevásárolni, hanem megcsodálhattuk Szabadka legnagyobb és legszebb, ámulatba ejtő épületét a Városházát kívül, belül. Szonja nevű idegenvezető segítségével pedig mindent meg tudtunk erről az impozáns létesítményről.

A Duna Dráva nemzeti park munkatársa, Pallos Rózsa Anita ismertetett meg bennünket a gyógyfüvekkel, a teákkal és a krémekkel, egy kóstolóval egybekötött igen hangulatos előadás keretében.

Legutóbb a Nyugdíjas Klub egy kultúrára éhes csapata a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben látható Munkácsy-kiállítást nézte meg, és a koronázás ékszerek másolatát.

Minden csütörtökön a tagság egy része részt vesz a Lesnik Anita által szervezett és tartott Örömtáncon.

Minden fél évben születésnapi bulit tart a klub. Nyáron az év első felében születetteket, decemberben pedig az év második felében születetteket gratulálják meg a tagok. Ilyenkor mindenki egy-egy szál virágot kap, és természetesen van két féle torta, és egyéb rágcsálnivaló, üdítők és pezsgő is a koccintáshoz.

Kéthetente tartunk klubnapot, amelyen általában a tagság többsége részt vesz.

A 2020-as tervekről most nem írnék, mert sok terv, javaslat van ugyan a tarsolyban, de azt majd a januári összejövetelen beszéljük meg.

Jelenleg az elnök asszonyunk külföldön tartózkodik, a helyettese pedig kórházban van, várva a mielőbbi gyógyulást.