Nyugdíjasok Egyesülete

ahol az évek életre kelnek

A Nyugdíjas Igazgatók és Szakfelügyelők Klubja

A Nyugdíjas Igazgatók és Szakfelügyelők Klubja

A klub a múlt század 90-es éveiben, az akkor közel egy időben nyugdíjba ment Pécs városi iskola igazgatók és szakfelügyelők ötlete nyomán, közös akaratukból alakult. A létrejöttét az oktatásügy területén végzett több évtizedes közös munka örömei, gondjai, a munka során kialakult barátságok alapozták meg. A klubélet alapja ma is az egymás iránti érdeklődés, a barátság. A klub tagjaiból alakult meg a Pedagógusok Barátság Kórusa is.

A klub tagsága időközben a frissen nyugdíjba ment igazgatókkal is gazdagodott, de veszítettünk is el számunkra kedves, szeretett volt kollégákat, akiket találkozásaink során rendre megemlegetünk, felidézünk velük kapcsolatos emlékeket.

A klubélet ma is örömet okoz tagságának. Havonta találkozunk a Civil Közösségek Házában (a hónap 3. hétfőjén, 16.00-18.00 között), ahol egymást köszöntjük a névnapok alkalmából, s karácsonykor és farsangkor is értékes időt töltünk el egymás társaságában. Beszélgetve, finomságokat fogyasztva jól telik az idő. A tavaszi hónapokban olykor a természet közelében tartjuk a klubfoglalkozást, kellemes sétával, mecseki kirándulással összekötve.