SZENIOR KIRÁNDULÓK

Csoportunk 2015. tavaszán alakult a Szenior Akadémia hallgatóiból.

Célunk a szabad levegőn való gyaloglás, mely segít megőrizni mentális és fizikai egészségünket. A túrák során földrajzi, történelmi, művészeti és néprajzi ismereteinket is fölfrissítjük vagy bővítjük.

Az évek alatt nagyon sok kilométert tettünk meg a Mecsek kiránduló útjain. Meglátogattuk Pécs és környéke nevezetességeit. Múzeumokban, kiállításokon jártunk, bányász emlékhelyeket kerestünk fel. Tanösvényekkel, védett növényekkel, arborétumokkal, ismerkedtünk. Vonattal, busszal elutaztunk a környékbeli településekre, Szekszárdra, Kaposvárra is eljutottunk.

Nyaranta több napos „táborba” megyünk, hogy az ország más vidékein, városaiban töltsünk el néhány kellemes napot, megismerve a helyi nevezetességeket.

Részt vettünk a NYOSZ által meghirdetett Bakony túrán és a Hárshegyi Randevú sport programján. A Szenior Mozgásprogram keretében 1522 mozgással töltött órát gyűjtöttünk össze.
2019. szeptemberében sikeresen szerepeltünk a Harmadik Kor Egyetemi Hallgatói számára szervezett Olimpián Zólyomban.

Kis csapatunk az évek alatt nagyon összekovácsolódott. Új ismeretségek, barátságok köttettek. Szívesen töltjük együtt az időt a kiránduláson túl is. Több alkalommal bográcsozunk, színházba, hangversenyre megyünk. Rendszeresen látogatjuk a Szenior Akadémia előadásait. A Játékos agytornán csapatunk I. helyezést ért el. Az egyesület által rendezett kulturális programokon is ott vagyunk.

Mindenkit szeretettel várunk kirándulásainkra!

Elérhetőségünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.