Szenior Teniszklub Pécs

Cím:  Tüzér utcai teniszpálya

Klubnap: Tavasztól őszig a pályán, télen havonta a Szivárvány Gyermekházban. Teniszpályán minden nap

Elnök:  Czoller Ernő   Elnökhelyettes: Kiss Györgyné Melinda

Weboldal: http://pecsiszeniortenisz.hu/index.php/component/users/?view=login

Szenior Teniszklub

Székhelye: Tüzér utcai teniszpálya

A „Teniszklub” a Nyugdíjasok Egyesületének sportosabb részét alkotja. A klub 1994 óta létezik – tagjai sportos szépkorú nyugdíjasok és sok fiatalos támogató tagunk is van. A közösség létszáma az induló 20 főről ma már a 70 fölé emelkedett. Évente kétszer - tavasszal és ősszel – közgyűlésen határozzuk meg céljainkat és számolunk be az évi tevékenységünkről. A klub keretén belül az alaptevékenységet jelentő tenisz mellet még az asztalitenisz, darts, petangue, tarokk és túra szakosztály is működik. A tagság nem kötelezi el magát egy-egy sportágnál, hanem alkalmanként, kedve szerint részt vesz bármely szakosztály eseményein. Ugyancsak komoly létszámmal veszünk részt a Nyugdíjas Egyesület rendezvényein is.

A tenisz szakosztály a tavasztól őszig tartó idényben 50 fő részére biztosít játéklehetőséget a tüzérutcai teniszpályán, emellett havonta egy szombaton örömtenisz programot szervez és évente változó sikerrel két háziversenyt bonyolít le.

Az asztaltenisz szakosztály a nyári időszakban a tüzérutcai pályán, az árnyékos udvaron felállított asztallal, míg a téli időszakban egy kevésbé komfortos alagsori helyiségben teszi lehetővé a sportolást. A szakosztály évente két alkalommal rendez háziversenyt, valamint az örömtenisz napokon is a sportolni vágyók rendelkezésére áll.

A darts szakosztály megfelelő felszereltséggel, jó táblával rendelkezik – azonban most bontogatja szárnyait és keresi a helyét.

A petangue szakosztály 2016 nyara óta működik, a nyugodtabb, kisebb intenzitást kedvelők sportja, amelyet jó néhányan élveznek az alkalmi versenyek alatt. A szakosztály évente egyéni és páros versenyt/bajnokságot rendez – a Tüzér utcai saját pályán, a tettyei körpályán - valamint a város más petangue csoportjaival is találkozik.

A tarokk szakosztály már három évada nyújt egész évben komoly „szellemi sport” lehetőséget egy kemény 10-12 fős csoport részére, egész évben, különböző helyszíneken (PKK, Civil Közösségek Háza). A szakosztály az alaptanfolyamtól a házi tarokkversenyekig heti rendszerességgel szervez tarokk játékokat.

 

A túra szakosztály – kirándulni, túrázni szinte mindenki szeret a klub tagjai közül, így már szakosztállyá alakulás előtt is élménydús túrákat teljesítettünk a gyönyörű Mecsekben. Az évente tervezett 6-8 túra általában 5-6 teljesített 8 -14 km-es gyaloglást jelent – a résztvevők száma a 10 főtől a 25-26 főig terjed. A mecseki túrák mellett (kisebb létszámmal) „ismerd meg hazánkat mozgalom” keretében voltunk már a Tisza-tónál, Bakonyban, a Pilisben és a csodás Zemplénben is. A saját tervezésű túráinkkal részt veszünk Pécsi HACS 2022-ig tervezett közösségfejlesztési programjában is.