Nyugdíjasok Egyesülete

ahol az évek életre kelnek

Meszesi Nyugdíjas Klub

Meszesi Nyugdíjas Klub

Pécs, Komjáth A. u.2. Pákolitz Közösségi Ház
klubvezető: Tatai Józsefné (Márti)

A klub a jelenlegi felállásában (jogfolytonosság figyelembe vételével) 2011 júniusában indult.
Tevékenységünk fő formáját tekintve úgy fogalmaznánk meg, hogy heti rendszerességgel hétfői napokon 15-17 óra között klubtagjaink részére kötetlen találkozásokra biztosítunk lehetőséget.
Ezen találkozások időpontjára szervezzük meg többségében rendezvényeinket, mint például: helytörténeti előadások, filmvetítések, diavetítéssel egybekötött úti élménybeszámolók, játékos ülőtorna, egészségügy napok stb. Havonta tartottunk – és a továbbiakban is tervezzük tartani – zenés-táncos összejöveteleket a társklubok aktív részvételével (Mazsorett klub, Bányászszív ének- és dalegyüttes, Vasutas Alapszervezet, Pákolitz Klub, Jó-kor Klub, Parkinson Egyesület stb.).

A városi Nyugdíjasok Egyesülete által szervezett kulturális rendezvények aktív résztvevői vagyunk, legyen az kirándulás, Delta étteremben tartott bálok, vetélkedők stb.

Munkánkban, illetve rendezvényeinkhez jelentős segítséget kapunk a BÉKE és a Támasz Alapítványtól.

Tagjainknak lehetőség szerint évente bográcsozással egybekötött cseresznyeszüretet tartunk Keszüben, ahol legtöbb esetben 30-40 fő részvétele a jellemző.
A bányásznapi bográcsozások is úgy a tagok és hozzátartozóik, illetve a társklubok körében is kedveltek. A Vasutas Nyugdíjas Alapszervezettel karöltve klubunk közös nőnapi, „Idősek világnapja”, karácsonyi, szüreti, bányásznapi, helytörténeti programot szervezett, amelyek nagy létszámú érdeklődést eredményeztek.

Emlékezetes tagjaink között említeni kell Siklósi Lászlóné volt tagunkat, aki Molnár Ferenc városi képviselővel karöltve kiharcolta a bányász-özvegyek jogos juttatásait.

Terveink között elsősorban a pandémia miatt elmaradt és elhalasztott utazások szerepelnek, úgy mint: buszos ópusztaszeri kirándulás, vagy dr. Hoppál Péter meghívására a Parlament látogatása külön busszal.

Továbbra is tervezzük a Pákolitz Közösségi Házban a kedvelt és a pandémia miatt hiányolt zenés-táncos összejövetelek megtartását. Hiányoljuk és kifogásoljuk ugyanakkor, hogy a 65 éven felüli nyugdíjasok számára nincs lehetőség internetes képzésre.

Feladatunknak tekintjük továbbra is a létszámunk növelését, amit a nyitottság mellett kedvező és színvonalas programokkal kívánunk elérni (jelentkezés elsősorban a hétfői napokon lehetséges).

Elérhetőségünk:

Tatai Józsefné klubvezető : 06-20/200-5752 pusztkamarta@gmail.com