Nyugdíjasok Egyesülete

ahol az évek életre kelnek

Archív

ONLINE JÁTÉKOS AGYTORNA


Újra indul a játék!

Ismét harminc kérdésből álló teszt megoldását várjuk, melyet egyénileg, otthonról lehet teljesíteni. A válaszadáshoz bármilyen segítséget igénybe lehet venni.

A tesztet honlapunkon (nyugdijasokegyesulete.hu) és a februári Hírlevélben is meg lehet találni. Személyesen átvehető a Majorossy Imre u. 15. sz. alatti székházban, vagy emailben lehet kérni nyugegy@gmail.com címen, majd kitöltve visszaküldeni.

A beküldési határidő: 2022. március 4.

Jutalom a játék öröme valamint meglepetés-ajándék, és a sikeres megfejtők nevét hírlevelünkben és a honlapunkon, valamint a facebook-oldalunkon is megjelentetjük.

Az következő címen elérhető a online kérdéscsoport:
https://nyugegy.hu/Jatekos_versenyzoknek_feb.doc

Szerencsés fejtörést kívánunk!
ONLINE JÁTÉKOS AGYTORNAGRATULÁLUNK a januári játékos agytorna helyezettjeinek

I. Dékány Istvánné
II. Karlakyné Abinéri Gabriella
III. helyen holtversenyben: Aradi Károlyné és Pinczés MiklósONLINE JÁTÉKOS AGYTORNA


Újra indul a játék!

Ismét harminc kérdésből álló teszt megoldását várjuk, melyet egyénileg, otthonról lehet teljesíteni. A válaszadáshoz bármilyen segítséget igénybe lehet venni.

A tesztet honlapunkon (nyugdijasokegyesulete.hu) és a januári Hírlevélben is meg lehet találni. Személyesen átvehető a Majorossy Imre u. 15. sz. alatti székházban, vagy emailben lehet kérni nyugegy@gmail.com címen, majd kitöltve visszaküldeni.

A beküldési határidő: 2022. február 4.

Jutalom a játék öröme valamint meglepetés-ajándék, és a sikeres megfejtők nevét hírlevelünkben és a honlapunkon, valamint a facebook-oldalunkon is megjelentetjük.

Az következő címen elérhető a online kérdéscsoport:
https://nyugegy.hu/Jatekos_versenyzoknek.docx

Szerencsés fejtörést kívánunk!
AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK


NYOSZ-KITÜNTETÉSEK


Iván Klára és Tomics János tagtársunk az egyesületünkben végzett több évtizedes kimagasló önkéntes munkájáért, a közösségünk iránti elkötelezettségéért a Nyugdíjasok Országos Szövetsége által adományozott kitüntetésben részesült

Iván Klára

2002 januárjában lépett be a Pécsi Nyugdíjas Egyesületbe. Még ez év őszén vállalt önkéntes munkát az egyesület ügyeleti csoportjában. 2005-ben dr. Gábor János nyugdíjas társunk egy igen komoly adatbázis kezelési programot írt a taglétszám nyilvántartása céljából. Ezt a programot elsőként ő tanulta meg és kezelte. Több nyugdíjas társát is betanította, de mára egyedül maradt ezzel a feladattal. 2007 óta vezeti az ügyeleti csoport munkáját, ahol tagfelvétellel, tagdíj-befizetéssel, nyilvántartással foglalkoznak.

A Nyugdíjas Egyesület rendezvényeinek háttér-munkálatainak állandó aktív tagja. Részt vesz az országos és a helyi Játékos agytorna vetélkedő lebonyolításában is.

2006-ban az egyesületen keresztül felkérték, hogy vállalja el a Társadalmi Egyesületek Baranya Megyei Szövetségében (TEBSZ) a titkárnői munkát. Ettől az időtől kezdve mindkét civil szervezetben egyaránt dolgozik, és igyekszik fenntartani a két szervezet közötti jó kapcsolatot. 2018-tól a TEBSZ elnökségében képviseli a Nyugdíjasok Egyesületét.

2020 augusztusában a Nyugdíjasok Egyesületének Közgyűlése megválasztotta az egyesület Ellenőrzési Bizottságának elnökévé.


Tomics János

1977 óta, a pécsi Kőrösi Csoma Sándor Nyugdíjas Egyesület megalakulása óta dolgozik nyugdíjas civil közösségben.

1979-ben választották meg a 200 fős egyesület elnökének, ahol már 41 éve tölti be ezt a tisztet. Az elnökségi tagokkal megvitatva új dolgokat vezettek be. Megalakult az énekkar, színjátszó csoport. Több alkalommal szerveztek műveltségi vetélkedőt. A csoport tagjai szerették a kirándulásokat, a gyógyfürdőket, kiállításokat, színházlátogatásokat, külföldi utazásokat, a különböző témájú előadásokat, melyek szervezéséből János igencsak kivette a részét. Ma már kevesebben vannak, és életkoruk miatt a csendesebb elfoglaltságokat szeretik. Beszélgetni, társasjátékozni, kártyázni jönnek össze.

Az 1989-ben megalakult Pécs városi Nyugdíjasok Egyesületének alapító és elnökségi tagja. Mint elnökségi tag különböző feladatokat látott el. Elnökhelyettesként az egyesületi programok szervezési feladatát kapta meg. A mai napig már szinte védjegyévé vált az idősek számára évente négy-öt alkalommal szervezett, hangulatos bál, ahol alkalmanként 250 fő is részt vesz. Közreműködik a közgyűlések és az elnökségi ülések megszervezésében is.

Munkáját mindig nagy odaadással végzi. Az egyesületi rendezvények szervezésében, lebonyolításában együttműködik a vezetőség többi tagjával.


A kitüntetéshez gratulálunk. Köszönjük az eddig végzett munkájukat és arra a jövőben is számítunk. Ehhez kívánunk mindkettőjüknek további jó egészséget!
KONFERENCIA - 2021. 11. 17.

Közművelődési konferencia
az idős emberek közművelődési lehetőségeiről, a közművelődés átalakuló
tartalmi és formai elemeiről
Címe:
Minőségi, tevékeny nyugdíjas élet megvalósítása

Időpontja 2021. november 17. 10h-15.30h
Helyszín: Pákolitz István Közösségi Ház, Pécs, Komjáth Aladár u. 2.


- az egyoldalas PROGRAM
- az egyoldalas összefoglalók
- a teljes PROGRAMFÜZET
- az egyes előadók PPT formátumú előadása
- a konferencia előadóinak BEMUTATÁSÁRA szolgáló anyag

Rólunk írták

Szüreti bál, játékos agytorna, csapatverseny és mecseki túrák jönnek

Másfélszáz idős ember szerepelt a Nyugdíjasok Egyesületének kultúrrendezvényén szeptember 25-én a Széchenyi téren, több száz fős közönség előtt – tudtuk meg Lovák Ibolyától, az egyesület elnökségi tagjától.

Immár ötödik alkalommal rendezték a nyugdíjasokból álló kórusok, tánccsoportok, hangszeres szólisták bemutatóját a Tanuló Város Fesztivál keretében és más korcsoportokat is bevontak a programba, mert ez az esemény a kapcsolatteremtésről is szól.

Derűs időben lépett színpadra a Baranya Bokréta Népdalkör, az Énekvarázs Dalkör, az Asszonancia Női Kar, a Nyugdíjasok Körzeti Egyesülete – Pécsvárad Férfikórus. A táncosok közül az Első Pécsi Szenior Örömtánc Csoportot, a Pécsszabolcsi Tánccsoportot, a Pécsváradi Nyugdíjas Hagyományőrző Tánccsoportot, a BM Tánccsoportot láthattuk és Borsós István tárogatójátékát élvezhettük. A fiatalabb korosztályokat pedig a Fonti Five Táncműhely és a Bátai Sárköz Néptáncegyesület képviselte.

Eközben a nyugdíjas-egyesület külön sátorban kínálta programfüzeteit, szolgáltatásait és tájékoztatást adtak az egyesületbe történő jelentkezésről is. Aki ide készül, annak egyébként elég kitölteni egy nyilatkozatot és befizetni az éves 1800 forintos tagdíjat. Mindezért rendszeres tájékoztatást kap a rendezvényekről (buszos túrákról, kultúreseményekről stb.). Az egyesület érdekképviseletet is ellát és különböző tematikával több tucat szervezet van, ahová csatlakozhatnak az új tagok. További részleteket a www.nyugdijasokegyesulete.hu honlapon, és a csoport Facebook-oldalán lehet megtudni.


Ez jön októberben

A Slyvenben szombaton 16 órától szüreti bál lesz (elővételben elkelt minden jegy). Játékos agytorna címmel október 16-án délelőtt a Pákolitz Művelődési Házban csapatversenyt hirdetnek, a Szenior Kiránduló csoport pedig csatlakozik a Világ Gyalogló (Hó)napi rendezvényhez, melynek keretében október 7-én 8.30 órakor túrára indulnak az Égervölgyből a Jakab-hegyre. Október 14-én pedig az Állatkert-Dömörkapu-Bertalan szikla-Tettye útvonalat járják végig.

Az eredeti cikket aBama oldalánolvashatják.

Játékos agytorna

A játék öröméből nem lehet "kinőni". Bebizonyosodott ez egy szép októberi délelőttön, amikor a Nyugdíjasok Egyesülete által szervezett műveltségi vetélkedőn adtak számot sokrétű tudásukról, játékos kedvükről nyugdíjas társaink.

A három fős csapatok közül első helyezést ért el a Koósz Istvánné, Pappné Németh Ilona és Pinczés Miklós tagokból álló PÉCSI SZENIOROK nevű csapat. Második és harmadik helyen pedig a VASUTAS LÁNYOK csapatai végeztek.

Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk!


A NYOSZ és a Nyugdíjasok Egyesülete közös szervezésében országos Játékos agytornán vettünk részt Budapesten a szövetség székházában.
A három főből
· Gáborné Antal Zsuzsanna
· Pappné Németh Ilona
· Pinczés Miklós
álló csapatunk derekasan helyt állt, és a Radnóti Adél által vezetett játékban 2. helyezést ért el.
Teljesítményükhöz sok szeretettel gratulálunk!
A zsűri munkájában részt vett Iván Klára FEB elnök és Lovák Ibolya elnökségi tagunk.

Szenior Kiránduló csoportunkkal a Világ Gyalogló (Hó)nap alkalmából Pécsen az Állatkert- Dömörkapu- Flóra-pihenő - Tettye útvonalon ma 35 fővel gyalogoltunk. A Baranya megyei Szabadidősport Szövetség apró ajándékokkal jutalmazta a teljesítményünket.
Októberi gyaloglásainkat 28-án, az eső miatt elmaradt Égervölgyi túrával zárjuk.

Szenior Kiránduló csoportunk csatlakozik a Világ Gyalogló (Hó)napi rendezvényhez, és a Baranya megyei Szabadidősport Szövetséggel közösen szervez túrákat.
2021. október 7-én, csütörtökön az Égervölgy- Jakab-hegy- Égervölgy útvonalon gyalogunk.
Távolság 10 km. Rövidítési lehetőség lesz.
Emelkedés 361 m.
Eljutási lehetőség a Fagyöngy utcából 8.30-kor induló 24-es autóbusszal.
Jelentkezési határidő október 5. kedd 18 óra a szeniorkirandulok@gmail.com email címen vagy a 06-30/492-6862 telefonon.

2021. október 14-én az Állatkert- Dömörkapu- Bertalan szikla- Tettye útvonalon teszünk 3 km-es rövid túrát, ahol lényeges szintemelkedés nincs. Az út végén enyhez lejtőre lehet számítani.
Indulás a Főpályaudvarról 8.35-kor induló 34-es autóbusszal.
Jelentkezési határidő október 12. kedd 18 óra szeniorkirandulok@gmail.com email címen vagy a 06-30/492-6862 telefonon.

A rendezvényeken mindenki a saját felelősségére vesz részt. Fontos az időjárásnak megfelelő öltözet viselése és az aktuális járványügyi szabályok betartása.

HA INDULÁSKOR ESIK AZ ESŐ, AKKOR A PROGRAM EGY KÉSŐBBI IDŐPONTBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE.

MOZDULJ TE IS EURÓPÁVAL!

Az Európai Sporthét alkalmából a Nyugdíjasok Egyesülete a Baranya Megyei Szabadidősport Szövetséggel közösen
2021 szeptember 30-án, csütörtökön Szenior Mozgásnapot szervez.
Aki szeretne ezen a napon néhány órát mozgással eltölteni a friss levegőn, azt a következő programmal várjuk:
gyalogos kirándulás a Mandulásban, az Erdei tornapályán
könnyed bemelegítő és levezető torna
nordic walking oktatás

Találkozó 9 órakor a Mandulásban
Elérhető a 34-es autóbusszal (8.35-kor indul a Főpályaudvarról).

Kérünk mindenkit, hogy kényelmes öltözetben és csukott lábbeliben érkezzen!
A rendezvény ingyenes, és a rendezők apró meglepetéssel jutalmazzák a programban való részvételt.
Érdeklődni, jelentkezni lehet a szeniorkirandulok@gmail.com email címen vagy a
06-30/492-6862 telefonon.

Tegyünk együtt az egészségünkért! Kevesebb jelenjen meg

Bányásznapi programok 2021-ben

A mecseki bányászat múltja előtt fejet hajtva, a központi bányásznapi megemlékezésre szeptember 3-án 17 órakor került sor a Bányászok Érdekvédelmi Kulturális Egyesület (B.É.K.E.) szervezésében az Ágoston téren. Az eseményen egyesületünk részéről Barhóné Szabó Anna és Tomics János elnökségi tagok koszorúztak.
Szeptember 5-én, a Pécsi Kulturális Központ által, a Szivárvány udvarban szervezett programon szép számmal képviselték a Nyugdíjasok Egyesületét az elnökség, a Szenior Teniszklub, a Vasutas Klub, a Meszesi Klub tagjai és a BM táncosai. Három bográcsban rotyogott a csülök és a káposzta. Az idén ugyan nem nyertünk a főzőversenyben, de mi állítjuk, hogy az ételek igen finomak voltak. Köszönet a szakácsoknak, kuktáknak. Természetesen sort kerítettünk az ünnepi műsor és a kiállítás megtekintésére is.

Küldöttgyűlés

Egyesületünk a tavalyi évhez hasonlóan rendhagyó időpontban, szeptember 10-én tartja éves küldöttgyűlését a Pákolitz Közösségi Házban, melyre 18 egyéni és 23 klubküldött kapott meghívást. A küldöttek mellett Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő megtisztelő és jelenlétére is számítunk. Továbbá meghívást kapott a Nyugdíjasok Baranya Megyei Képviseletének elnöke, Bimbó István, a Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője, Kiss András és Fülöp Tamás a Társadalmi Egyesületek Baranya Megyei Szövetség elnöke. Az elnökség beszámolói után új elnökségi tag választása is napirendre kerül. A hivatalos napirendet követően kötetlen beszélgetést tervezünk a küldöttekkel, valamint a meghívott vendégekkel.

Játékos agytorna


„Magad azzal ékesíted,
ha elmédet élesíted.”
(Joanne Kathleen Rowling)

KEDVES JÁTÉKOS KEDVŰ
NYUGDÍJAS TÁRSAINK!

Egyesületünkben a már hagyományos szellemi vetélkedőt ebben az évben ismét megrendezzük.

Amennyiben a járványügyi szabályok lehetővé teszik, akkor három fős csapatokat várunk szóbeli játékos vetélkedőre október 19-én (kedden)
10 órai kezdettel a Pákolitz Közösségi Házba (Komját Aladár u. 2.)!

Kérjük, hogy szeptember 15-ig küldjétek el jelentkezéseteket a nyugegy@gmail.com címre, vagy postán az egyesület székházába (7625 Pécs, Majorossy u. 15.) . A jelentkezési lapra kérjük ráírni a csapat választott nevét, a csapattagok elérhetőségét (lakcím, email-cím és telefonszám)!

A vetélkedő témái: irodalom, történelem, földrajz, zene, régi szavak, találós kérdések, igaz–hamis és általános tudnivalók. Lesznek kivetített képek (festmények, szobrok, épületek), zene is. Természetesen mindez 4 válaszlehetőség megadásával, humorral fűszerezve, tehát játékos formában. Einstein is azt mondta, hogy „A játék a kutatás legjobb módja.”

Mindenkit szeretettel várunk, szívesen látunk szurkológárdát is!

Játékra fel! Sikeres fejtörést kívánunk!

A „Közösségépítő kultúránk” rendezvénysorozat keretében a Nyugdíjasok Egyesülete és a Bányászok Érdekvédelmi Kulturális Egyesülete tagjaival június 22-én Lakitelekre, július 1-én pedig Kápolnásnyékre látogattunk.
Lakiteleken megtekintettük a Nemzeti Művelődési Intézet új központját és a Lakitelek Népfőiskolai
Alapítvány által megálmodott és megvalósított Hungarikum Liget létesítményeit. Van itt konferencia terem, szálloda, sportpálya, lovas istállók, fürdő, kápolna és természetesen szobrok, képek is. Az alapítvány dolgozói gondozzák a hatalmas parkot és az 5500 m2 területű üvegházat is. Jót szórakoztunk a Békéscsabai Jókai Színház előadásán.
Pár nappal később egy másik csoportunk Kápolnásnyékre utazott. Először a Vörösmarty emlékházat néztük meg, a Komáromi Színház tagjainak előadásában Arany János megzenésített balladáit hallgattuk. Finom ebéd után Kápolnásnyéken a szépen felújított Halász kastélyban megtekintettük egy igen színvonalas képkiállítást és a kastély történetét felelevenítő képeket. Innen a közeli sörgyárba sétáltunk át, ahol megkóstoltuk a finom Nyéki sört. Ebből egy-egy üveggel haza is hozhattunk. A programot a Velencei tóban való lábáztatással és a parton való sétával zártuk.
Az élményekben gazdag két napot köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Nemzeti Művelődési Intézetnek.

Kápolnásnyék - Halász kastély

Lakitelek – Nemzeti Művelődési Intézet

Júniusi rendezvények

Nagy nap volt június 8. az egyesületünk életében. Ez volt az első alkalom, amikor a pandémia után végre találkozhattunk. A rendezők pogácsával, kávéval, itallal várták a meghívottakat.

Először az online megrendezett Játékos agytorna díjátadó ünnepségére került sor. Szép számban megjelentek a játékosok. Radnóti Adél kulturális felelős értékelte a vetélkedőt, majd Molnár Ferenc elnök kiosztotta az okleveleket, ajándékokat. A legjobbak ajándék utalványt kaptak, de a többiek sem mentek üres kézzel haza, mert megkapták az egyesület 30 éves Jubileumi kiadványát. A kötetlen beszélgetés során megegyeztek, hogy csatlakoznak az ősz folyamán lebonyolítandó csoportos vetélkedőhöz.


Még tartott a beszélgetés, amikor már érkeztek az elnökség tagjai és a klubvezetők a következő rendezvényre. Ezen is nagy volt az érdeklődés, az aktivitás.

Az egyesület elnöke az elmúlt hónapok történéseiről számolt be és ismertette az egyesület jövőre vonatkozó terveit.


A továbbiakban a klubvezetők és küldöttek mondták el, hogy mi történt az elmúlt év során a klubokban és hogyan képzelik el a közösségi élet újraindítását.

A program végén az egyesület elnöke örömmel jelentette be, hogy az idén is kaptunk kirándulási lehetőséget a Nemzeti Művelődési Intézettől. Rövidesen Kápolnásnyékre és Lakitelekre utazhatnak az egyesület legaktívabb tagjai.


Örömóda – Örömtánc

Az újranyitás örömére táncoltak és énekeltek a szeniorkorúak a Széchenyi téren június 18-án délután 3 órakor.
Az egyesülethez tartozó Búzavirág Népdalkör, Énekvarázs dalkör és a Baranya Bokréta Népdalkör tagjai énekelték el Radnóti Léda vezényletével az Örömódát.

Beethoven IX. szimfóniájának IV. tételéből Schiller Az örömhöz című ódája lett az Európa-himnusz.
Legismertebb Jankovich Ferenc fordítása:
Lángolj fel a lelkünkben, szép égi szikra, szent öröm!
Térj be hozzánk, drága vendég, tündökölj ránk fényözön!
Egyesíted szellemeddel, mit zord erkölcs szétszakít.
Testvér lészen minden ember, merre lengnek szárnyaid.

Borsós István tárogatójával színesítette a közös produkciót. Az énekesek dúdolták a dallamot, közben Lévai Erika lépett a mikrofonhoz, s mondta el az Örömóda egy másik szövegét Rónay György fordításában. Befejezésül együtt zengett a téren a három csoport öröméneke a tárogatóval.

Az énekesek után a táncosok töltötték be a teret Nagy Mária örömtánc-oktató vezetésével. Jöttek csoportok Komlóról, Kozármislenyből, Pécsváradról, Sásdról, Szentlőrincről és Pécsről. Láttunk csárdást, keringőt, indulót ügyes táncosok előadásában. A nagy melegben ez a látvány és élmény igazán felüdítő volt.

Májusi online játékos agytorna


Az áprilisi játék sikere után újabb tesztet küldtünk a játékosoknak. Most nem vállalkoztak már annyian annak kitöltésére, de nagyon ügyes megoldások születtek.

Csupán két kérdés volt, mely kifogott a játékosokon:

1. Melyik opera játszódik egy Sevilla melletti börtönben? Többen írták a Carment, de ott nincs börtönjelenet, csak énekel a börtönről a Virágáriában Don José (Bűvös erő volt e virágban, A börtönben szívemre zártam…”). A helyes válasz Beethoven Fidelio című operája.

2. Milyen hangszer a triola? A jó válasz, hogy semmilyen. A triola három egyenlő ritmusértékű hang kettő helyén! Volt még egy-két bonyolultnak tűnő kérdés, melyre különböző válaszok születtek:

– Mi köze van a levegőnek az áriához? Olaszul az ária eredetileg levegőt jelent. Air = levegő (latin szó), AIR = ária (görög szó).

– Ki az a zeneszerző, akinek minden operája más földrajzi helyen játszódik? Többen írták Verdit, de a helyes válasz Puccini (A Turandot Kínában, a Pillangókisasszony Japánban, A Bohémélet Párizsban, a Manon Lescaut Amerikában játszódik és így tovább.).

A legsikeresebb megfejtők ismét ketten voltak: Karlakyné Abinéri Gabriella és Pinczés Miklós,

majd a második helyen hármas holtverseny alakult ki:
Dusa Árpádné, Mikolai Erzsébet és Szikszayné Németh Mária.

Gratulálunk mindegyiküknek, s várjuk-hívjuk őket a szóbeli fordulóra!

„Magad azzal ékesíted,
ha elmédet élesíted!”
(J. K. Rowling)

KEDVES JÁTÉKOS KEDVŰ NYUGDÍJAS TÁRSAINK!

Újra indul az online játékos agytorna!

Ismét egy harminc kérdésből álló teszt megoldását várjuk, melyet egyénileg, otthonról lehet teljesíteni. A válaszadáshoz bármilyen segítséget igénybe lehet venni. A tesztet honlapunkon (www.nyugegy.hu) és a Hírlevél mellékletében találjátok. Személyesen átvehetitek a Majorossy Imre u. 15. sz. alatti székházban, vagy kérni lehet nyugegy@gmail.com címen, ugyanide kell majd visszaküldeni. A határidő május 28.

Jutalmat most nem tudunk felajánlani, de az első három sikeres megfejtő nevét hírlevelünkben és a honlapunkon, valamint a facebook oldalunkon is megjelentetjük. Játékra fel! Sikeres fejtörést kívánunk!

Májusi Játékos agytorna 2021 letöltése

Játékos agytorna 2021

Megszületett az online vetélkedő eredménye. A húsz játékos és két csoport által beküldött tesztlapokat három tagú zsűri: Radnóti Adél, Almási Éva, Dombi Liza javította értékelte.
A résztvevők oklevelet és a Nyugdíjasok Egyesülete 30. éves jubileumára készült kiadványát kapják ajándékba.
Első helyezést ért el: Pinczés Miklós, Lovák Ibolya. Ők 5.000 Ft-os ajándékutalványba részesülnek.
Második helyezést ért el: Koósz Istvánné, Pappné Németh Ilona. Jutalmuk 3.000 Ft-os ajándékutalvány.
A vetélkedőn eredményesen szerepeltek még:
Ázsoth Zoltánné, Donkó Imréné, Gyarmati György, Mikolai Erzsébet, Juhász Jenőné, Sivák István, Balogh Teréz, Dusa Árpádné, Imre Mária, Siklósiné Csaba Éva, Tallászné H. Mária, Dr. Német Béla, Karlakyné Abinéri Gabriella, Szikszayné Németh Mária, Tóth Erika, Kósa Antal, BÉKE Meszesi Nyugdíjas Klub csapata, Vasutas Szakszervezet Nyugdíjas Egyesülete

Minden játékosnak szeretettel gratulálunk és további eredményes versenyzést kívánunk!

Játékos agytorna 2021

KEDVES JÁTÉKOS KEDVŰ NYUGDÍJAS TÁRSAINK!Szeretitek a szellemi kihívásokat?
Szoktatok kvízjátékokat játszani?
Van kedvetek egy kis játékra?


A Nyugdíjasok Egyesülete játékos szellemi vetélkedőt hirdet.
Egy harminc kérdésből álló tesztlap megoldását várjuk, melyet egyénileg, otthonról lehet teljesíteni. A válaszadáshoz segítséget kaphattok könyvekből, internetről, és kérhetitek családtagjaitok, barátaitok segítségét.
A tesztet kérhetitek mailben a nyugegy@gmail.com címen, vagy személyesen átvehetitek a Majorossy Imre u. 15. sz. alatti székházban minden hétköznap délelőtt. A kitöltött tesztlapokat ugyanoda kell visszajuttatni március 31-ig!
A legtöbb helyes választ adókat jutalomban részesítjük, és az eredményüket az áprilisi Hírlevélben és honlapunkon közzé tesszük.
Játékra fel! Sikeres fejtörést kívánunk!

Játékos agytorna 2021