Rendezvényeink, események 2023-ban

 

Nőnapi bál

 

2023. március 11-én 16 órától 22 óráig tartja a Nyugdíjas Egyesület a Nőnapi bálját a Slyven Étteremben. Három menüből lehet választani. Ennek költsége: 4200 Ft

 

Választható vacsorák (Meghívó)

A menü

B menü

C menü

Sonkával sajttal töltött karaj rántva, rizs, savanyúság

Csirkecomb jóasszony módra (gomba, szalonna, gyöngyhagyma) burgonya

Rántott gomba, rántott sajt, rizs tartár

 

Jegyeket az egyesület irodájában lehet megvásárolni január 16-tól 8-12 óra között.

(Dobó István u. 86-90)

Játékos agytorna. Szellemi vetélkedő 2023. januárjában

 

Ismét harminc kérdésből álló teszt megoldását várjuk, melyet egyénileg, otthonról lehet teljesíteni. A válaszadáshoz bármilyen segítséget igénybe lehet venni.

 

2022. február 3-án déli 12 órára küldhetők be a kérdésekre a válaszok.

 

(Kérdések)

EU-s pályázatunk kezdő összejövetelén vettünk részt Budapesten

 

2023. január 10-én és 11-én Molnár Ferenc, Lovák Ibolya, dr. Német Béla és Posztós Anikó részt vettek a C.H.A.N.G.E.R.S.-2.0 pályázat megnyitó ülésén, ahol a hat ország képviselői megismerkedtek egymással és elfogadták a kétéves program tennivalóit és költségvetését.

Idősek, fiatalok együtt ismerkednek az infokommunikációval

A Nyugdíjasok Egyesülete és az Élménylelő Ifjúsági Egyesület több pécsi középiskola diákjaival együtt szervezi az ezt kurzust. Az internet, online területén megszerezhető tudás elsajátításának érzelmileg egy új módszere ez. Ennek lényege, hogy a középiskolás korú „tanító” és az idős „diák” együtt ismerkedik az okostelefonnal, a személyi számítógéppel és ezek „szolgálatásaival”.

 

2022 tavaszán már megszerveztünk egy ilyen kurzust. Annak tematikájára és eredményeire kapcsolva lehet a kezdeti próbálkozásokról tájékozódni. Egy ilyen programot egyébként a Telekom kezdeményezett „Legyél te is MOST generációs” felhívás keretében (https://legyelteis.hu/most_generacios/).

 

A szervezés október folyamán zajlik. Jelentkezni lehet a következő címeken: drnemetbela@gmail.com; tasnadizsofia@gmail.com;  nyugegy@gmail.com; lovak.ibolya@gmail.com. Honlapunkon pedig folyamatosan adunk tájékoztatást.

 

Vissza a Honlap KAPCSOLÓK oldalra